Edellisestä kirjoituksesta onkin jo aikaa, olen tässä jo kahdesti ehtinyt käydä neuvolassakin sen jälkeen (pari viikkoa sitten ja tänään). Itselläni ja vauvalla on kaikki OK. Meikäläisen paino oli edellisellä kerralla noussut n. 500 g/vko, nyt vain 130 g/vko. Verenpaineet olivat 121/79 ja 122/72. Hemoglobiini oli 140 ja 144 ja kohdunpohjan korkeus 28 ja 30 cm. Vauvan sykkeissä oli hyvä vaihtelu: edellisellä kerralla 140 - 160 ja nyt n. 130 - 142. Pissa oli puhdasta eikä sokereissa ollut huomautettavaa (esim. tänään ruokailun jälkeinen arvo oli 6,8).

Itse olen huomannut, että hengästyn varsin helposti - ihan jo pitkän puhumisenkin jälkeen. Oma sykkeeni käy iltaisin joskus korkealla, reilusti päälle sadassakin, mutta neuvolassa mitattuna se on ollut n. 80. Kohtu on korkealla, se painaa keuhkoihin ja esim. närästys on lisääntynyt huomattavasti.

Vauva potkii runsaasti kylkiluihin ja rintalastaan, välillä osuu kivuliaasti ja monesti tunne on vähintäänkin epämiellyttävä. Mutta silti jaksan aina iloita siitä, että liikkeet tuntuvat reilusti. Ensimmäisiä harjoitussupistuksia aloin tuntea viime viikolla. Tai en mä niitä itse edes oikeastaan tunne, näen vain päältäpäin, että vatsa on pingottunut kireäksi ja muoto muuttuu hetkeksi.

Töissä olen jaksanut käydä hyvin, lukuun ottamatta ihan paria viime päivää. Tiistaina häpyliitoksen kivut taas yllättivät ja päätin jäädä pariksi päiväksi kotiin lepäämään. Pahimmat oireet menivät ohi ihan vain kunnon päiväunilla, takana kun oli pari unetonta yötä. Neuvolantäti antoi noottia, että yritän olla liian urhoollinen ja pitäisi jäädä herkemmin kotiin, mutta ainakin nyt olo on sellainen, että pääsen huomenna ihan normaalisti töihin.

Töitä mulla on enää ens viikko ja seuraavalla viikolla 3 päivää. Sijaiseni aloitti tällä viikolla ja olen koittanut siirtää tietoa päästäni parhaani mukaan. Oikein kiva ihminen tuntuu olevan ja vaikuttaa oppivankin nopeasti. Hyvä niin, sillä asiaa on paljon!

Pinnasänky on ollut koottuna sänkyni vieressä viikon verran ja jotenkin se konkretisoi vauvan tulon todella. Viikonloppuna sain ystävältä ostamani yhdistelmävaunut kotiin, joten sekin asia on kunnossa. Turvakaukalo pitäis vielä hommata. Eilen yks kaveri toi mulle jätesäkillisen vauvakamaa. En ole vielä ehtinyt edes purkaa lastia, mutta pääasiassa siellä näyttäis olevan vaatetta ja ainakin hyppykiikku. Sain kaiken ilmaiseksi ja lupasin viedä UFFille sen, mitä en itse tarvitse.

viikot: 32+4