Eilinen neuvola lupaili ihan hyvää. Verenpaine ei ollut noussut (tosin oli se edelleen 133/93) ja koska pissa oli puhdasta eikä mitään paikkaa turvota, niin voin jatkaa rauhallista kotona oleilua ilman ylimääräisiä verenpaineen kotimittauksia ja pissan tikutuksia. Tosin rauhallisesti on syytä ottaa, ja edelleen on päällä käsky lähteä näytille joko terveyskeskukseen tai sairaalaan, jos joulunpyhinä olo huononee. Seuraava neuvolakäynti mulla on taas ens maanantaina.

Paino oli kyllä noussut kilon verran edellisestä käynnistä ja koska siitä käynnistä ei ollut viikkoakaan, niin koneellisesti laskettu painonnousu oli 1540 g/vko. Hurja lukema, mutta hoitaja ei sitä hätkähtänyt; totesi vaan, että on varmaan nestettä jo kertynyt lantion alueelle. Kohdunpohjan korkeus olikin yllättäen noussut, nyt 35 cm, mutta vauva punkesi peppuaan niin voimalla kohti rintaani, että sekin saattoi kuulemma vaikuttaa mittaustulokseen. Vauvan syke oli n. 150. Kysyin kokoarviota ja hoitaja väitti vauvaa pieneksi, noin 3,5-kiloiseksi. Ei se nyt minusta mikään pieni enää näillä viikoilla ole, mutta ihan hyvä, jossei sieltä mikään yli 4-kiloinen olisikaan tulossa...

Edellisellä kerralla lääkäri otti streptokokkikokeet ja nyt selvisi, että ne olivat positiiviset. Tämä merkkaa sitä, että sairaalaan pitää lähteä heti, kun vedet menevät, jotta mulle ehditään aloittaa antibioottikuuri eikä tulehdus ehdi siirtyä vauvaan. Googlailun perusteella näyttäisi olevan aika yleinen tuo tulehdus odottavilla äideillä ja toisaalta aika harvinaista on, että siitä vauvalle mitään vaaraa on, joten ihan luottavaisin mielin olen.

Jonkun verran kuitenkin asiat taas pyörivät mielessä yöllä, eikä uni meinannut tulla millään. Pakkaamaton sairaalakassi vaivasi, joten se hoidettiin kuntoon tänään. Vauvan kotiintulovaatteita en ole vielä päättänyt, mutta muuten kaikki on valmiina. Viikonloppuna mulla oli oikein hyvä ja energinen olo, joten tuli lajiteltua pienen vaatteet koon mukaan, pestyä kaikki alle 75-senttiset ja käytyä vielä ostamassa vähän lisää ihan pieniä nuttuja.

Joulukin tulla jollottaa, mutta en ole jaksanut ottaa siitä stressiä. Jouluruokia on vähän ostettu, samoin lahja Roille ja kummilapselle, mutta muuten en viitsi nähdä vaivaa pyhien eteen. En ainakaan aio tehdä joulusiivoa, ettei synnytys käynnisty ennen aikojaan. Mä kun niin toivon, että vauva malttaisi pysyä sisällä ainakin laskettuun aikaan asti ja syntyisi vasta ensi vuoden puolella. Vaikka eihän sillä mitään väliä ole, jos hän päättää jo tulla.

viikot: 38+2