Onpas aika taas kulunut, arki vie mukanaan ihan huomaamatta. Hyvin on myös pitänyt päätös olla tarkkailematta oviksia - mä en hetkeen edes muistanut, koska mun menkkojen pitäis alkaa. Mutta nehän tulivat ihan ajallaan.

Posti toi jo aikoja sitten Roille lähetteen sperma-analyysiin. Samassa kuoressa oli kaksi lähetettä mulle verikokeisiin. Mustahan jo yhdet verikokeet otettiin, mutta ammattitaidoton neuvolalääkäri määräsi ne väärään aikaan, joten eivät kelpaa. En tuon postin saatuani halunnut uhrata ajatustakaan koko asialle, mutta juhannuksena asia alkoi painaa mieltä. Päätin paneutua siihen kunnolla heti pyhien jälkeen. Ja niin tein. Menipäs sitten säätämiseksi...

Tutkailin verikoelappuja ja kuukautiskalenteriani rinta rinnan. Toinen koe pitää ottaa kp 3–5 ja toinen muistaakseni kp 20–22 ja vieläpä tiettyihin kellonaikoihin. Kun sitten siinä vielä oli lisämääre, ettei koetta voi ottaa perjantaina tai viikonloppuna (ilmeisesti jatkotutkimusten takia), niin vaikeaksi menee.

Kerrankin toivon, että seuraavien menkkojen kohdalla kellontarkka elimistöni edistäisi tai jätättäisi päivällä, jotta saadaan kokeet otettua. On jo riittävän vaikeaa käydä kaupungin toisella laidalla verikokeissa (kun ei ole autoa käytössä) ja singahtaa sitten toiseen kaupunkiin töihin (luojan kiitos saan otatettua kokeet kotisairaalassa; ensilukemalta vaikutti, että verikokeisiin pitäisi mennä lapsettomuuspolille - siis vielä tyystin eri kaupunkiin). Loma on onneksi vasta edessä, joten toisen kokeen voin ehkä hoitaa silloin.

Sitten se sperma-analyysi. Oma lapsettomuuspolimme ei niitä ota eikä tutki, joten homma pitää hoitaa esim. jossain yksityisellä klinikalla. Juttelin Roin kanssa, mihin hän haluaa mennä ja milloin - itse lupasin tilata ajan. Tänään sitten surffailin klinikoiden nettisivuilla ja tietysti suurin osa niistä on kiinni joko nyt tai tuona suunnittelemanamme ajankohtana. Täytyy ottaa asia uudestaan puheeksi tänään illalla.

Kaikesta säädöstä huolimatta mulla on hyvä mieli. Asia on taas hieman edennyt, olen tehnyt sen mitä voin.