Kävin eilen keskustelemassa tulevista hoidoista lääkärin kanssa. Hän oli päätynyt keinohedelmöityksen (IVF) lisäksi mikroinjektioon (ICSI). Hoito tehdään pitkän kaavan mukaan ja aloitetaan jo tästä kierrosta.

Ryhdyn siis käyttämään nenäsumutteita kp 21. Siitä muutaman viikon päästä on ns. 0-käynti, jolloin ultrataan ja tsekataan, että kaikki on kuten pitääkin (eli oma hormonitoiminta ajettu alas - tervetuloa vaihdevuodet!). Sitten aloitetaan pistoshoito, jolla stimuloidaan munarakkuloiden toimintaa. Tiedossa on myös kaksi seurantaultraa, joissa munarakkuloiden kehitystä tarkkaillaan. Lopuksi otetaan taas Pregnyl-pistos, jolla saadaan aikaiseksi ovulaatio.

Munasolujen keräilyn eli punktion ajankohtakin on jo sovittu. Samana päivänä Roi antaa spermanäytteen, ja saadut munasolut hedelmöitetään neulan avulla (yksi siittiö yhteen munasoluun). Parin päivän päästä tiedetään, moniko on kehittynyt alkioksi. Jos hyvin käy, yksi alkio istutetaan kohtuuni ja loput pakastetaan odottamaan tulevia kertoja.

Punktiota seuraa vielä lutaalivaiheen tukihoito eli keltahormonitaso pidetään suotuisalla tasolla - tarkoituksena on parantaa kohdun kykyä vastaanottaa alkion kiinnittyminen sekä tukea alkuraskautta.

Otetaan pieniä askelia, jotta matka ei tuntuisi ylivoimaiselta. :)