Huomenna pistän ekan piikin!

Olin eilen ultrassa ja sen puolesta kaikki näytti hyvältä: kohdun limakalvo oli oikeanpaksuinen (ohut) ja munasarjoissa oli riittävästi munasolun alkuja, joita voidaan nyt alkaa aktivoida. Lääkäri pohti pitkään lääkeannoksen määrää, mutta määräsi kerta-annokseksi lopulta 150 (mikähän se yksikkö nyt sitten olikaan – mg?). Se on kuulemma aika ylärajoilla, joten hyperstimulaation riski on olemassa, mutta tarvittaessa annosta voidaan vielä pienentää. Mullahan on vielä kaksi kontrollia ennen punktiota. Nenäsumuttelu jatkuu piikin rinnalla, mutta puolella annoksella – siis vain yksi suihkaus aamuin illoin.

Harjoittelin piikin lataamista vielä kotona ennen lääkärikäyntiä, jotta voin kysyä, jos tulee kysyttävää, mutta eipä siinä mitään epäselvää ollut. Veikkaan kuitenkin, että ensimmäisillä kerroilla kädet tärisevät ja homma pitää tehdä kieli keskellä suuta. On se sen verran luonnotonta pistää itseään neulalla.

Toivoteltiin hoitohenkilökunnan kanssa hyvät pääsiäiset, ja hoitaja kehotti syömään paljon suklaamunia, jotta mieli pysyy hyvänä. Totesin lähteväni kotiin munankasvatteluun, ja sain iloiset naurut lääkäriltä.