Kävin tänään kontrolliultrassa, jossa tsekattiin uudestaan napanuoran paksuus. Epäilyhän oli, että se on liian paksu (napatyrä), mikä voi viitata kromosomihäiriöihin.

Kätilö (joka oli eri henkilö kuin viimeksi) tutki ja tutki, mittasi ja mittasi, otti kuvia ja kyseli, mutta nuora oli ja pysyi normaalimitoissa – ja hyvä niin. Mitään vikaa ei löytynyt!

Sikiötä mittailtiin muutenkin ja selkeää kasvua viikossa olikin tapahtunut. Pää-perämitaksi saatiin 7 senttiä eli peräti 1,4 senttiä kasvua. Pää mitattiin, jolloin saatiin sikiön painoarvio: 75 grammaa. Vartalon kehä oli kuutisen senttiä. Kaveri oli selvästi hiljaisempi kuin viimeksi ilta-aikaan, kätilö joutui oikein tönimään kohtua välillä, että sai sikiön kääntämään päätään. Mutta normaalit liikkeet sillä oli. Se ojenteli pitkiä koipiaan ja vilkutti pariinkin otteeseen; helposti pystyi laskemaan viisi sormea.

Nenäluukin mitattiin ja pakosti alkoi naurattaa: isänsä klyyvari. Muutenkin tyyppi muistuttaa kuvissa kovasti Roita, koska on varsin laiha kuikelo. Kätilö sanoi, että kohtuni on taaksepäin kallistunut, joten näkyvyys on ajoittain kehno, vaikka olenkin hoikka. Siitä tuli kiva mieli – viimeksihän neuvolan hoitaja moitti ylipainosta.

Kätilö ohjasi mut vielä lääkärille. Lääkäri tutki kätilön merkintöjä ja kysyi lopulta multa, oliko tässä joku pointti, että mä tulin hänen tutkittavakseen, kun ei näissä tiedoissa ole mitään erikoista. No ei... Juteltiin siinä sitten mukavia. Hän kyseli vointiani ja kun sanoin kärsineeni ajoittain päänsärystä, hän mittasi verenpaineen. Se vaan laskee, nyt mittari näytti lukemia 107/71, pulssi oli 67. Hyvällä omalla tunnolla söinkin kotimatkalla pienen pussillisen salmiakkia himooni, kun ei ainakaan korkeaa verenpainetta tarvitse pelätä.

Lääkäri teki vielä "huvikseen" sisätutkimuksen, ja kun kaikki oli siltäkin osin kunnossa tai suorastaan erinomaisesti, sain lähteä kotiin. Sain ajan rakenneultraan n. 8 viikon päähän ja jos vielä on tarvetta, niin kasvukontrolliultraan voisin myös myöhemmin päästä. Neuvola mulla on parin viikon päästä.

Ilolla soitin Roille kuulumiset, ja työmatkalla katselin ultrakuvia pikku kaverista.

viikot: 13+3