Kun sain tietää raskaudestani, siitä teki mieli kuuluttaa kaikille. Maltoin kuitenkin mieleni, koska pelko keskenmenosta kummitteli takaraivossa. Ja pitihän sitä itsekin ensin totutella ajatukseen.

Nyt kun ollaan jo 14. viikolla, niin periaatteessa asiasta voisi kertoa – ainakin ystäville. Yhtäkkiä huomaankin, että asian puheeksi ottaminen on vaikeaa, ja toisaalta ei ehkä haluaisi kertoa kenellekään. Maha kyllä alkaa pikkuhiljaa näkyä (mitä lie turvotusta) ja kotioloissa sitä mieluusti esittelenkin, mutta töissä verhoudun löysiin paitoihin. Myhäilen hiljaa itsekseni, kun kahvitunnilla puhutaan toisen työkaverin raskaudesta (hän on minua reilun kuukauden edellä).

Olen tulevana viikonloppuna menossa festareille, johon liput tuli hommattua jo paljon ennen raskautta. Tiedän tapaavani siellä rutkasti tuttuja ja tiedän myös, että juomattomuuteni tulee herättämään kysymyksiä. Vielä en tiedä, kerronko totuuden ja jos niin kenelle. Pelkään ehkä eniten, että joku lipsauttaa asiasta facebookissa ja tieto menee sellaisten tyyppien tietoon, joiden ei vielä tarvitsisi tietää. Olin ajatellut julkistaa tämän siellä vasta joskus reilusti syksymmällä...

Tällä hetkellä raskaudestani tietävät vanhempani, esimieheni, yksi työkaverini, paras ystäväni, kummipoikani äiti ja pari Roin kaveria. Kaikille läheisille haluaisin kertoa itse – ei niin, että he kuulevat sen juoruna jostain.

viikot 13+5

PS. Pitikin oikein korjata kategoriaa: nythän ollaan jo raskauden 2. kolmanneksella! :)