Voi olla, että vihdoin uskallan myöntää, että tunnen vauvan liikkeet. Olen ollut ehkä liiankin varovainen tuntemusteni kanssa. Olen tuntenut pientä kuplintaa ja nykimisiä vatsan seudulla jo muutamien päivien ajan, mutta en ole uskonut, että ne olisivat vauvan aiheuttamia. Olen vain ajatellut: "Mulla nyt mahassa möyryää muutenkin ja on ilmavaivoja. Ehkä ne ovat vain sitä? Kun ei niitä tunnu joka päivä eikä useinkaan ilta-aikaan, kun rauhoitun unille, vaan monesti näin päivisin." Uskottava se kai kuitenkin on: vauva siellä liikkuu!

Toisaalta on ollut jo vähän hermostunutkin olo, että eikö sen jo pitäisi tuntua. Seuraava neuvola on vasta viikon päästä, sinne asti pitää odottaa sydänäänien kuuntelua. Jospa nyt sais rauhan ja voisi ajatella, että kaikki on niin kuin pitääkin.

Lomaa on vielä tämä viikko jäljellä. Töihinpaluu alkaa jännittää: maha on selvästi esillä, mutta töissähän en ehtinyt ennen lomalle jäämistä kertoa raskaudesta muille kuin pomolle. Kuinka moni siis huomaa heti, moniko mainitsee asiasta ja miten siihen suhtaudutaan? Jännä nähdä.

viikot: 19+2