Eilen oli rakenneultra. Ihana oli nähdä mönkijä pitkästä aikaa! Vauva oli hankalassa asennossa ultraamisen kannalta, ihan pystyistunnassa pää mun mahani yläosassa, joten oikeaa kuvakulmaa pään rakennetta mitattaessa jouduttiin hakemalla hakemaan. Kävin välissä tyhjentämässä rakon ja vähän jaloittelemassa, jotta saatiin kaveri liikkumaan. Ja sitten onnistui. Vauva ei yhtään tykännyt ultra-anturista ja tykitti mahaa terävillä potkuilla. Oli mahtavaa nähdä potkut ruudusta samanaikaisesti kun tunsi ne nahoissaan!

Vauvalla on kaikki hienosti! Pään ympärysmitan, vartalon ympärysmitan ja reisiluun mitan (joista yksikään ei jäänyt mieleen) mukaan ollaan ihan kasvukäyrän keskiarvoissa, ja painoarvioksi tuli 441 grammaa. Tietokone sai viikoiksi joko 21+1 tai 21+4, kun "oikeasti" eilen oli 21+2. Sukupuolta me ei haluttu tietää, joten kätilö vältteli menemästä vauvan jalkovälin tienoille. Erittäin tarkan esittelyn saimme kuitenkin aivoista, sydämestä, munuaisista ja vatsalaukusta sekä tietty kaikista raajoista. Muistoksi saimme kasvokuvan sekä kuvan, jossa kaveri näyttää meille peukkua ja taustalla näkyy toisen käden 5 sormea.

Istukka on etuseinämässä ja kuvien perusteella aavistuksen myös kohdunsuulla. Kätilö arveli, että se voi siitä kohdun kasvaessa vielä "venyä" ylemmäksi, mutta tilannetta on seurattava. Niinpä sain ajan lääkärille 7 viikon päähän. Istukka on tuossa tilassa herkkä vuotamaan esim. harjoitussupistusten yhteydessä, joten vähistäkin vuodoista kannattaa soitella äitiyspolille ja runsaammista lähteä heti tulemaan paikan päälle. Mikäli istukka on tiellä vielä synnytyksen aikaan, edessä voi olla sektio.

En nyt jaksa olla huolissani asiasta, vaikka toisaalta toivon alatiesynnytystä. Oon seurannassa ja luotan siihen, että musta pidetään huolta.

viikot: 21+3