Liitoskivut ovat vain pahentuneet viikko viikolta. Eilen töihinmeno (lähinnä siis kolmen vartin junassa istuminen) löi lopullisen niitin: akuutti iskias iski ja tainnutti mut kivulla. Makasin työterveyshuollon sängyllä tunnin ja kipulääkkeen voimalla pääsin takaisin kotiin ja suoraan terveyskeskukseen lääkäriin. Diagnoosi: lanneselän kipu ja iskiaskipu, hoito: viikko sairauslomaa.

Tänään pääsin viimein vaihtamaan mulle annetun liian ison tukivyön. Ja johan alkoi tuntua, että tukea löytyy! Lantio on tiiviissä paketissa ja nyt pääsee jo ylös tuolilta ja (lähes) kivuttomasti liikkumaan. Särkylääkettä olen ottanut vain pahimpaan kipuun ja sekin reseptivapaata Panadolia. Sain hoitajalta muutaman Panacodin, mutta en halua turvautua niihin, jos ei ole pakko.

Täällä sitä nyt sitten kotona ollaan ja lojutaan. Netistä luin, että vuodelepokaan ei välttämättä tee hyvää iskiakselle, joten olisi hyvä liikkua oman voinnin mukaan. Toistaiseksi hitaassa tassuttelussa sohvalta jääkaapille ja vessaan on mulle ihan tarpeeksi.

viikot: 25+5