Meillä neuvola tarjoaa yhden maksuttoman fysioterapeutin ohjauksen raskaana oleville. Tuolla ryhmätunnilla käydään läpi raskauden aikaista ja synnytyksen jälkeistä liikuntaa ja ergonomiaa ja saadaan ohjeet mm. lantionpohjalihasten treenaamiseen. Lisäksi tehdään rentoutusharjoitus.

Kävin aiemmin tällä viikolla tuolla tunnilla, ja siellä mulle selvisi, että terveyskeskuksemme lainaa ilmaiseksi tukivöitä raskauden ajaksi. Olin jo harkinnut tukivyön hankkimista, koska liitoskivut ovat melkoiset. Pitkän istumisen jälkeen liikkeelle lähtö on vaikeaa, kävely sattuu pidemmän päälle ja ylämäissä en tahdo päästä eteenpäin ollenkaan. Erityisesti häpyluuhun kohdistuviin kipuihin tuon vyön pitäisi auttaa.

Tänään kävin sitten hakemassa itselleni vyön. Sovitus, käyttö- ja pesuohjeet ja eikun menoksi. Laina-aika loppuu kuukausi lasketun ajan jälkeen, ja vyön voi palauttaa joko apuvälinelainaamoon (josta sen hainkin) tai neuvolaan. Vau, mitä palvelua!

Ensi tuntuma on ok. Luulin, että vyön pitäisi olla kireämmälläkin, mutta se tyyppi siellä lainaamossa vakuutti, että nyt on oikeankokoinen vyö. Ja kai mulla tää lantionseutukin vielä paisuu... (näin muuten viime yönä sellaista unta, etten mahtunut työtuoliini, koska takapuoli otti käsinojiin kiinni). Kaikkea kipua vyö ei heti vienyt, mutta helpotti kävelyä kyllä. Hyvä, hyvä!

viikot: 22+5