Viimeksi hehkutin ihmeparantumista. Ennenaikaista oli sekin ilo. Jo samana iltana kivut alkoivat uudelleen ja seuraavana päivänä jäin jälleen viikon sairauslomalle. Mieli oli aikalailla maassa.

Nyt olo on ollut parempi jo useita päiviä. Käänne (kirjaimellisesti) tuli viime viikolla eräänä iltana, kun tunsin potkuja yhtäkkiä eri suunnasta kuin ennen. Perjantaina olin ultrassa istukkakontrollissa ja siellä selvisi, että vauva on kääntynyt pää alaspäin. Nyt jo?!

Ultrassa selvisi myös, että istukka on venynyt pois kohdunsuun edestä. Mitään estettä sen puolesta ei siis alatiesynnytykselle pitäisi olla. Vauva menee kasvukäyrällä tasan keskiarvoissa, mitä nyt jalat ovat niin pitkät, että ikää voisi olla pari viikkoa enemmänkin. No, vanhempiinsa tulee pitkine koipineen. Painoarvio oli n. 1300 grammaa.

Itselläni oli yläpaine vähän kohonnut, mutta ei mitenkään liikaa (123/69). Hemoglobiinia ei nyt mitattukaan eikä pissanäytettä otettu (koska mun piti mennä ultraan rakko täys). Painoa oli tullut viime kerrasta puolisen kiloa viikossa. Normaalitahti siis.

Sokerirasituksen tuloksetkin kysyin: ihan normaalirajoissa kuulemma. Paastoarvo oli ollut 4,8, tunnin arvo 6,6 ja kahden tunnin arvo 7,2 mmol/l.

Vessakäynnit ovat nyt tihentyneet – koko ajan on tunne, että pitäisi mennä asialle. Koitan kuitenkin välttää turhia käyntejä, ettei rakko totu ramppaamiseen. Yöt ovat helpompia, kun kipuja nivusissa ei enää ole niin paljon, mutta toisaalta uni ei meinaa muuten vaan tulla. Ja sitten herään aamusta jo aikaisin. Vauvakin potkiskelee pitkin yötä. Ja mulla on kuuma!

Viikonloppuna tuli tehtyä jo vähän enemmän hankintoja vauvalle. Ostin kylpyammeen, ison kasan vaatteita ja hoitoalustan. Aiemmin tilaamani itkuhälytinkin tuli postissa, mutta vielä en ole ehtinyt sitä testata. Vaunuista, sitteristä, turvakaukalosta ja pinnasängystä on virityksiä yhden jos toisenkin kaverin kanssa – katsotaan nyt, mikä mistäkin tulee lopulta hankittua. Viime viikolla tuli myös Kelan päätös äitiysavustuksesta ja -rahasta, toivottavasti pakkaus tulisi tällä viikolla. Itselleni ostin uuden talvitakin, kun ilmat äkkiä kylmenivät, eikä mulla enää ollutkaan mitään sellaista päällepantavaa, johon olisin mahani kanssa mahtunut.

Kaikin puolin fiilikset ovat aika hyvät nyt.

viikot: 29+1